Regnvandsbassiner omdannes til frodige fristeder

Foto: Redaktionen.
Profilbillede
Anna Ludmilla Strømbæk Henriksen

Rundt omkring i Mariagerfjord Kommune vil de ophobede regnvandsbassiner blive forvandlet til biologiske guldgruber, når de omdannes til vilde vandhuller. 

Den danske sommer har holdt tørt i noget tid efterhånden, men som vi alle ved, så kan skifte når som helst. Når det sker, så sørger flere end fyrretyve regnvandsbassiner nu for, at boligejerne i kommunen ikke får uønskede vandmasser deres vej. 

Det seneste års tid er flere af bassinerne nemlige blevet forvandlet, sådan så de ikke længere bare er triste og halvkedelige vandhuller, men i stedet er blevet et levested for vilde planter og dyr. 

Det skyldes blandt andet, at folkene fra Mariagerfjord Vand A/S i år har ladet plæneklipperne stå i garagen og i stedet har sået en række danske sommerblomster. Heriblandt er arter som kællingetand, rundbælg, hvid okseøje, slangehoved og rødkløver, der alle er arter, som trives ved regnvandsbassinerne.

Derudover er de også med til at producere en overflod af nektar og pollen, hvorfor stederne fungerer som en biologisk guldgrube, da de er med til at tiltrække både bier og sommerfugle. 

Størrelsesmæssigt svarer regnvandsbassinerne til cirka 18 fodboldbaner - og her kan både blomster, træer og buske få lov til at vokse frit, så både fugle, padder og andet småkryb kan få glæde af områderne.

Ovenikøbet er der også, ved nogle af bassinerne, græssende kødkvæg, der også er med til at skabe gunstige livsbetingelser for sarte urter, der kræver både lys og luft. 

De nye frodige fristeder er skabt på baggrund af et tæt samarbejde mellem Mariagerfjord Vand A/S og Mariagerfjord Kommune. Dette samarbejde indebærer blandt andet også, at offentligheden får fri adgang til vandhullerne, så alle, der har lyst til at opleve lokalområdernes vilde natur, har mulighed for dette.

Kilde: Redaktionen
Flere artikler