Syltning - søndagskursus

Profilbillede
dato

Fermentering af grønsager er en gammel metode, der har eksisteret i rigtig mange år. Fermentering betyder "at gære" og med gæringprocessen kan man konservere grønsager eller andet mad, så det holder længere. Der findes flere metoder fermentering, og på kurset vil vi eksperimentere med mælkesyrefermentering, der er den letteste variant.

Instruktør Faketa Leto fortæller om sig selv:

Jeg hedder Faketa Leto, og jeg bruger rigtig meget tid på at lave mad, og jeg elsker at eksperimentere i køkkenet. Jeg er meget opmærksom på hvilke ingredienser, jeg bruger, og har stort fokus på at bruge friske råvarer af en god kvalitet råvarer - helst sæsonaktuelle varer, da jeg mener, der giver de bedste resultater.

Når jeg eksperimenterer er det ofte med at sylte og fermentere forskellige frugter, grøntsager og svampe. Det er håndværk, jeg er vokset op med, eftersom mine forældre selv har dyrket mange forskellige frugter og grøntsager.

Når jeg sylter kan jeg godt lide at eksperimentere med de ting, jeg synes smager godt. For eksempel har jeg fundet ud af, at en klassisk jordbærmarmelade kan få et ekstra pift med en smule chili, mens overskud af agurker og tomater kan syltes med friske krydderurter og bruges som lækker tilbehør senere på året. På samme måde eksperimenterer jeg med at sylte svampe, som vi selv samler - noget, der er blevet et stort hit hjemme hos mig og min familie - OG vi lever endnu

Dato: Søndag den 8. november 2020
Tidspunkt: Kl. 10.00
Adresse: Visborg Husflidsskole, Kjellerupsgade 66, Hadsund

Kilde: Visborg Husflidsskole - Et kreativt univers