Carlsberg er kendt for mere end bare brygning af øl. Deres forskningslaboratorium har i årevis bidraget til både ølproduktion og grundlæggende naturvidenskab. I dette spændende foredrag får du mulighed for at dykke ned i laboratoriets forskning og udvikling af ingredienser til ølproduktion.
Fra gær til klimatolerante planterLederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund vil dele deres viden om forædling af byg og humle samt bæredygtig dyrkning. Du vil også lære om maltning og de forskellige malttyper, der påvirker øllets smag.
Foredraget vil også dække udviklingen af nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at gå på kompromis med smagen. Desuden vil du få indsigt i den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer, der kan forbedre planters kvalitet og udbytte.
Smagsprøver og historisk DNAUnder foredraget vil du få serveret smagsprøver på fem udvalgte øltyper, der gennemgås løbende. Du vil også høre om fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, der kan give indblik i fortidens klimaforandringer.
Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet.
Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Hadsund Bio 1+2, Kirkegade 2-4, 9560 Hadsund
Entré: 30 kr
Læs mere om foredraget og pladsreservation her.
Følg foredragets nyhedsbrev og sociale medier for bonusmateriale og kommende foredrag her.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her