Kulturkaffe med Rita Knudsen

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Rita Knudsen mistede for nogle år siden sin mand Aage. Måske kender du dokumentaren "Rita og Aages sidste dans", en rørende historie om livet med Alzheimers, og de dilemmaer den bringer med sig.

Mød Rita og hør hende fortælle om livet med Aage, om kærlighed, værdighed og om at bryde tabuer. Om Rita og Aages sidste dans

Den populære dokumentarfilm på TV2 var en rørende historie om et ægteskab, hvor manden i løbet af få år forsvinder ind i demensens lunefulde og fjerne rige.

Rita Knudsens elskede mand Aage, døde i 2016. Hun er stadig mærket efter årene med Aages demens. De var hårde. Men det har også fået hende til at fortælle åbent om sygdommen, og kæmpe for en ordentlig behandling og respekt for mennesker med demens.

"At begrave Aage gjorde ondt, men jeg mistede ham jo lidt efter lidt i de år, hvor sygdommen bredte sig. Det giver stor smerte, når man ser den, man elsker og beundrer, smuldre hen og miste nærvær. Det kan give en bitterhed. Men det gjorde det heldigvis ikke for mig. Min opgave var at holde modet oppe og ikke mindst sørge for, at der stadig var en respekt omkring Aage, og det lykkedes så godt som muligt"

Efter hans død skrev Rita bogen, "Da Aage forsvandt". Hun savner stadig Aage, men er kommet gennem sorgen. I dag er hun meget engageret i demensproblematikken både på et personligt og et samfundsmæssigt plan.

"Det stod klart for mig, at demensområdet mangler opmærksomhed. Sygdommen er ikke så meget et tabu, som den har været, men respekten mangler stadig"

Om arrangementet
Foredraget med Rita Knudsen og historien om hendes liv med Aage, er efterårets første KulturKaffe, og der er som altid kaffe på kanden til det spændende foredrag. 
Kulturkaffe er et samarbejde mellem Mariagerfjord Bibliotekerne, LOF Mariagerfjord, Ældre Sagen Hadsund og Spillestedet Frikvarteret.

Dato: Tirsdag 15. september 2020
Tidspunkt: Kl. 19-21
Entré: 75 kr . 
Adresse: Hadsund Bibliotek, Kirkegade 2-4, Hadsund 

Kilde: Kultunaut