Efterårs-film i Hadsund Bio

Profilbillede
Anna Ludmilla Strømbæk Henriksen

Efteråret er så småt ved at melde sin ankomst, og det betyder også, at efterårs-hyggen kan gå i gang, hvor både hjemmebag, varm kakao, gåture og gode film hører sig til - og hvilken bedre måde at skyde hyggen i gang på end med en tur i biografen. Herunder kan du blive klogere på, hvilke film, som du kan nyde i Hadsund Bio i uge 38.

Margrete den Første (mandag til søndag)

Margrete den Første udspiller sig i år 1402, hvor en kvinde, nemlig Margrete I, står i spidsen for et nyt nordisk-stor-rige. Hun har samlet Danmark, Norge og Sverige i en union - og den styrer hun egenhændigt gennem sin adoptivsøn, kong Erik. 

Unionen er omgivet af fjender, hvorfor Margrete I planlægger et ægteskab mellem Erik og den engelske prinsesse Philippa. Det gør hun, da en alliance mellem England vil kunne styrke Kalmarunionen, og dermed sikre den mod angreb. Det skal dog vise sig, at en konspiration har været undervejs, og den er med til at sætte Margrethe I i et umuligt dilemma, som kan koste hende alt. 

Worth (mandag til onsdag)

Worth er et stærkt drama, hvori Michael Keaton spiller den bærende hovedrolle. Filmen udspiller sig efter angrebene på World Trade Center og Pentagon i 2001, hvor en advokat, Kenneth Feinberg, som spilles af Michael Keaton, udpeges som ansvarlig for The September 11th Victim Compensation Fund. Her kommer han til at stå overfor den svære opgave, det er, at skulle vurdere, hvad et tabt menneskeliv er værd i dollars. Feinberg forsøger, i krydsfeltet mellem bureaukrati og erstatningskrav, at indgå aftaler med ofrenes familier. Det er, da Feinberg møder Charles Wolf (Stanley Tucci), der har mistet sin hustru, at han begynder at indse, hvad et liv egentlig er værd.

Kandis for livet (torsdag til søndag)

Denne film er en livsbekræftende fortælling, hvori en gruppe danskere, der er spredt ud over landet, finder trøst og mening med livet gennem deres unikke forhold til deres idol, dansktop-sangeren, Kandis-Johnny. Den giver også et hudløst ærligt indblik bag facaden hos Kandis-Johnny, og ikke mindst hos hans fans, der hver især har et meget personligt forhold til Kandis - der er Skandinaviens største underholdningsorkester - og som har været med til at gøre Kandis-Johnny til deres egen Personal Jesus.

Man bliver, i filmen, inviteret indenfor hos almindelige mennesker og bliver indviet i deres fortællinger om ulykkelig kærlighed, ensomhed, det at tage afsked med dem, man elsker og om at finde kærligheden igen. Det står meget klart, i dette særlige portræt, at ingen kan rejse sig alene.

Kagekampen (lørdag til søndag)

Kagekampen er en animeret film, der handler om alfingerne, der har levet i skjul under bakken i mange år. Nu beslutter Elfie sig dog for at finde ud af, hvad livet over bakken kan tilbyde. Sammen med sine gode venner, Kipp og Buller, kravler hun op til jordens overflade - og her venter der dem et eventyr, som de aldrig havde turdet drømme om.

Elfie ender nemlig med at blive venner med bageren, Theo, der har problemer med sin bagerbutik. Butikken er i fare for at blive opkøbt af hans brors kage-imperium - og denne situation minder Elfie om, hvad alfernes sande formål i livet er: At hjælpe andre. Derfor sætter de tre venner sig for at få gang i butikken igen, så Theo ikke ender med at gå konkurs. Problemet er dog, at ingen af dem har prøvet at bage før, hvorfor der er lidt startvanskeligheder, inden de kan skumme fløden af deres arbejde.

Ternet ninja 2 (lørdag til søndag)

Den ternede ninja er vendt tilbage, dog i et nyt hylster. Denne gang handler filmen om den kyniske legetøjsgigant Phillip Eberfrø, der er lige ved at slippe for straf, og uskyldige børn er derfor i fare. Jagten på hævn og retfærdighed genoptages i den forbindelse sammen med den 13-årige Aske. De to partnere flankeres af både Sirene og Askes papfar, der er gået all in på sin nyeste opfindelse: en fordøjelsesapp. Derudover møder man også den evigt lækkersultne Sune og selvfølgelig også Askes onkel, Stewart, der spreder hygge i familien.  

Kilde: Redaktionen
Flere artikler