Carlsberg er kendt for sin øl, men deres forskningslaboratorium har også bidraget til store videnskabelige opdagelser. Foredraget vil give indblik i, hvordan laboratoriet har forbedret ølproduktionen og bidraget til naturvidenskaben med opdagelser som pH-skalaen og klik-kemi.
En rejse ind i ølbrygningens videnskabForedraget vil blive præsenteret af Carlsberg Laboratoriums leder, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund. De vil tage os med på en rejse gennem forædlingen af byg og humle og forklare, hvordan disse ingredienser dyrkes bæredygtigt.
Du vil også lære om maltningens betydning for øllets smag og laboratoriets arbejde med at udvikle nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at gå på kompromis med smagen.
Klimatolerante fødevarer og fortidens planterEn af de mest spændende dele af foredraget er den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Her vil du få indsigt i, hvordan forskningen hjælper med at finde forbedrede egenskaber i planter, der kan øge deres kvalitet under forskellige klimaforhold.
Derudover vil der blive fortalt om fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, som giver indblik i fortidens klima og planteadaptationer.
Smagsprøver og live streamingUnder foredraget vil deltagerne få serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som gennemgås i takt med foredraget. Arrangementet streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
For yderligere information om foredraget, billeder og pladsreservation, kan du besøge denne hjemmeside.
Praktisk information
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Als Hallen, Vikingvej 8, 9560 Hadsund
Entré: 30 kr
Arrangør: Als Borgerforening
Målgruppe: Alle
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her