Vive la Vie - en butik, der hylder livet

Profilbillede
dato

Da Corona var på sit højeste i foråret 2020, åbnede Inger sin butik Vive la Vie, som indeholder både keramik, loppefund, smykker og galleri. Men måske var det lige netop tidspunktet, hvor alt var meget gråt i tilværelsen, at der var allermest brug for en butik som Vive la Vie.

“Jeg fandt på navnet Vive la Vie, fordi vi bor lidt uden for byen Vive, men jeg synes også, det passer rigtig godt til indholdet i butikken. Det handler nemlig om at omgive sig selv med det, man godt kan lide. Det er en butik, der hylder livet".

Butikken holder åbent første weekend hver måned, og ellers kan man kontakte Inger, hvis man gerne vil komme udenfor den normale åbningstid. Selvom Vive la Vie mildest talt fik en hård opstart sidste år, så er det gået godt siden.

“Det var en katastrofe, alt var jo lukket ned. Der kom kun et par af vores venner. Men så åbnede samfundet lidt igen, og i maj kom der lidt flere, og i juni og juli endnu flere. I november og december havde vi maks antal kunder, som har været i butikken".


Inger fik ideen om butikken i en drøm. Hun drømte en nat, at hun startede en butik op i værkstedet på den landejendom, hvor hun bor. Dagen efter snakkede hun med sin mand om det, som heldigvis var med på ideen. Det har så udviklet sig til den butik, som Vive la Vie er i dag.

“Jeg havde arbejdet et år på butikken, inden vi slog dørene op i april. Jeg er fuldtidslærer og har tre børn, så jeg ville ikke have noget pres. Jeg brugte aftener og weekender på at gøre klar i værkstedet og finde folk, der har lyst til at sælge ting i butikken".

Keramik-kopper, som Inger fandt på et Vikingemarked i Hobro, er blevet butikkens store hit. Mange kommer simpelthen kun pga de kopper. Derudover forhandler Vive la Vie kunsthåndværk fra tre keramikere, tre billedkunstnere, to designere og to smykkesmede" og den sidste nye på stammen er en trædrejer"

Der kommer løbende nye varer med i sortimentet. Og så er der loppefund. Inger er så heldig, at hun bor tæt på en god loppefunds-kollega, hvor hun finder mange gode ting, som hun kan sælge i Butik Vive la Vie.

“Jeg kalder Bent for min loppe-pusher. Et par gange om måneden tager jeg ned til Bent, og så får jeg fyldt op med et nyt sortiment af varer mage til dem, jeg lige har solgt. Det er dejligt at have et sted så tæt på, hvor jeg nemt kan finde fede ting".

Kør forbi Inger og Vive la Vie - her finder du med garanti inspiration i de forskellige håndlavede værker, nye og gamle loppe-fund.

Du kan se mere meget på deres Facebook side her 
Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Vive la Vie // Inger Lillebæk Jacobsen