Tre fede gratis oplevelser tæt på dig

canva.com
Profilbillede

Selvom flere udenlandske rejsemål er åbnet op, er der fortsat mange, som vælger at holde ferie i Danmark. Når sommerferien skal planlægges, kan det dog hurtig blive en dyr fornøjelse. Vi har derfor samlet tre anbefalinger til, hvad du kvit og frit kan opleve i Region Nordjylland.

1. Røverknolden legeplads ved Skørping
På naturlegepladsen ’Røverknolden’ ved Skørping kan du sammen med den lille Tommelise tage med på eventyr og møde skovens store dyr og svampe.

Her kan du blandt andet gå på opdagelsen på sansestien, ’Den Store Verden’, eller udfolde din musikalske side på de mange træinstrumenter i ’Det Musikalske Uderum’.

Det eventyrlige element udstrækker sig gennem hele legepladsen. Træerne har form som trolde med store, runde øjne og lange, røde næser. Nogle af dem er endda udsmykket med flot hjemmestrik. 

Langs sansestien kan du også finde store, malede sten, hvor nogle er udhugget som enten hekse, trolde eller alfer. Rundt på hele legepladsen kan man finde udhuggede træer, der blandt andet forestiller dyr som muldvarp, egern, svale, tudse og den lille Tommelise. 

Træinstrumenterne i musikområdet er dekoreret med sjove dyr og flotte mønstre, som både barnlige sjæle og børn i alle aldre kan udforske.

’Røverknolden’ legeplads ligger i Rold skov og er omringet af flot natur.

Legepladsen har ikke en adresse, men den nærmeste parkeringsplads ligger nær byskiltet i den østlige del af Rebild by. 

Du kan se mere om den eventyrlige naturlegeplads og møde naturentusiasten, ’John Birk’, i videoen her. 

Kilde: visitnordjylland.dk


2. Nordstjernen ved Aabybro
Ved indfartsvejen til den nordjyske by, Aabybro, ligger en ikke helt almindelig rundkørsel. Størstedelen af de danske rundkørsler er ofte runde og grå, enkelte med blomster, men ellers ikke særligt bemærkelsesværdige. 


Rundkørslen ved Aabybro, der har fået tilnavnet, ’Nordstjernen’, skiller sig ud fra mange af disse rundkørsler. Den er nemlig rund i mere end normal forstand.

Rundkørslen ved Aabybro er omkranset af små systematisk anlagte, grønne bakker, der mest af alt minder om det bakkede landskab fra Teletubbies. 

’Nordstjernen’ er Danmarks første land art og er skabt af billedhuggeren, Kurt Tegtmeier. Midt i det bakkede landskab er der placeret en stor, opskåret jernkugle, der med sin kontrast til de grønne farver skaber et utraditionelt syn for de forbikørende biler. 

Hvis man går helt tæt på den rustrøde kugle, og placerer sig midt under, skulle man angiveligt kunne se Nordstjernen gennem et rør i kuglen – heraf skulpturens navn ”Nordstjernen”.

Du finder ’Nordstjernen’ ved Nordstjernevej, 9440, Aabybro.

Kilde: voreskunst.dk


3. Fjordbyen i Aalborg
Måske har du allerede besøgt Christiana. Men vidste du, at der i Aalborg ligger en kolonihaveforening, der har visse lighedstræk med den københavnske fristad?

Nær ned Skudehavnen i Aalborg Vestby ligger bydelen, Fjordbyen. Stedet har fået sit navn efter dens placering tæt ved fjorden.

Fjordbyen består af 122 små, selvbyggede og farverige huse, der alle afslører, at der hér bor flere kunstnere. Den lille bydel blev grundlagt i 1930’erne, hvor flere af byens fattige fiskere brugte skurene i Fjordbyen til at opbevare deres garn og fiskegrej eller til at søge ly for vejret. 

I dag er de små fiskeskure omdannet til hyggelige boliger, og området er nu officielt en kolonihaveforening.  

I Fjordbyen findes der er Kulturcenter, som fungerer som fælles samlingspunkt for beboere og gæster udefra. Her foregår der mange ting, såsom daglig morgenkaffe for nogle af beboerne, sammenkomster, fest og musik.

Fjordbyen er et oplagt mål for din næste spadseretur ved Aalborg havnefront.
Ønsker man en rundvisning, er dette også muligt. Du kan ringe til Kulturcentret og forhøre dig på tlf. 98 16 97 35.

Kilde: fjordbyen.dk

Kilde: Redaktionen