Nyt koncept: Forening for oplevelser til børn med livstruende sygdomme udvider og ændrer navn

Kilde: Redaktion
Profilbillede
Anna Ludmilla Strømbæk Henriksen

Det har siden 2016 været muligt for piger med livstruende sygdomme, i alderen 0-18 år, at deltage i eventyrlige arrangementer, der er blevet afholdt af den frivillige forening “Min Prinsessedrøm”. Der er både blevet tilbudt tylskørter og herskabelige omgivelser fra danske godser og slotte, når de udvalgte piger med livstruende eller kroniske sygdomme har kunnet udleve deres indre prinsessedrømme.

Nu bliver det også for drenge

“Min Prinsessedrøm” har i år 2021 udvidet deres koncept, og hertil ændret deres navn, så det på den måde også bliver muligt for drenge, med livstruende eller kroniske sygdomme, at få en uforglemmelig dag med deres familier. De drenge, der deltager i foreningens arrangementer, kan nemlig komme og få deres “indre kriger” frem.

På den måde kan drenge med livstruende sygdom få mulighed for at udtrykke og vise, både hvor stærke de er via deres kampgejst, men også gøre brug af den viljestyrke, de er i besiddelse af. Tanken er, at de kan iværksætte den styrke og det mod, som de gør brug af hver dag, når de står overfor udfordringer og svære situationer i deres kamp for livet.

Når man leger sig ind i en eventyrlig verden, både når det gælder drenge og piger, så kan sygdommen få lov til at træde i baggrunden. Børnene og deres familier kan få en dag, der ikke nødvendigvis handler om den pågældende sygdom, hvor de blot kan drømme sig væk og have det sjovt sammen.

Derfor skifter foreningen nu navn til “Min Drømmedag”, så navnet er med til at afspejle og signalere det nye koncept, hvor både drenge og piger kan få en drømmedag for livet.


Flere artikler