Ny vandretur byder på historisk guld

Foto: Redaktionen.
Profilbillede
Anna Ludmilla Strømbæk Henriksen

Er du historienørd? Så er den helt nye vandrerute ved Mariager lige noget for dig. Ruten byder nemlig på en unik mulighed for at tage på en historisk rejse helt tilbage til jernalderen. 

På turen møder du både en boplads fra Jernalderen, marker, veje og kulgruber fra Stenalderen og et vognskjul fra Anden Verdenskrig. Her skjulte nazisterne deres panser for de allieredes krigsfly. Og dette er blot et udpluk af de mange spændende historiske efterladenskaber, som den nye vandrerute ved Mariager byder på. 

Mariagerfjord Kommune tiltænker vandreruten som værende indbydende for både små og store, hvor den enestående natur og historiens spor kan nydes gennem hele ruten. Der er nemlig rig mulighed for at få sat gang i fantasien hos både børn og voksne. 

Selve vandreturen går gennem den historiske købstad Mariager, hvorefter det naturskønne Alstrup Krat vil blive oplevet. Her findes et hav af gamle fortidsminder, hvor man blandt andet også vil opleve Hohøj, der er Danmarks største bronzealder-gravhøj. Dette er den med sin top på hele 112 meter over havoverfladen, hvorfor udsigten derfra ikke er værd at gå glip af. 

Vandreruten er i alt fem kilometer lang, og er en del af den indsats, kommunen har igangsat for at gøre naturområderne heri mere tilgængelige for alle. Men selvom det er kommunen, der har sørget for skiltning og faciliteter, så er vandreruten mest af alt et resultat af et stærkt lokalt samarbejde, hvor lokale lodsejere har stillet deres jord til rådighed. 

Denne nye vandrerute kan blandt andet nås fra Hohøj eller på torvet i Mariager, hvor der er pile, der vil guide dig på vej. 

Der er i alt 40 vandreruter i Mariagerfjord Kommune, der alle varierer i længde og sværhedsgrad. Alle vandreruterne er både afmærkede og forsynet med bænke, toiletter, bålhytter og sheltere. Den mest kendte rute er kommunens populære panoramarute. Denne rute er af Deutsche Wanderinstitut blevet certificeret som en såkaldt ”premium wanderweg”. 

Inde på www.mariagerfjordguiden.dk kan alle, der er interesseret læse meget mere om den nye vandrerute ved Mariager. Herinde findes også information om de øvrige lokale tilbud til alle de vandrelystne.

Kilde: Redaktionen