Nu kan du finde Hadsunds flotte vandreruter på Google Maps

Kilde: Redaktion
Profilbillede
Anna Ludmilla Strømbæk Henriksen

Er du træt af at gå de samme vandreture? Mangler du inspiration til nye, flotte omgivelser at gå på opdagelse i? Eller er du bare helt ny, når det kommer til at vandre og mangler hjælp til at finde de bedste stier? Så er der nu kommet en hjælpende hånd til at komme ud og opleve Danmarks smukke natur. 

Dansk Vandrelaug og Google Maps har fra den 26. marts indgået et samarbejde, hvor det nu er muligt at bruge Maps til at finde gode vandrestier rundt omkring i Danmark. Det er derfor nu blevet endnu nemmere at komme ud og opleve den danske natur. 

Sådan gør du brug af app’en 

Google Maps har fået 288 geografiske markeringer, der alle er startsteder på en specifik vandresti. Du kan ikke finde deciderede rutebeskrivelser derinde, men der vil altid være skiltning af vandrestierne på stedet. Du kan finde stierne ved at gå ind på Maps og derefter søge efter vandreområder. 

Du vil også kunne søge efter tre forskellige kategorier, som vandrestierne er inddelt i: 

Kvalitetsstier er stier, der er certificeret af Dansk Vandrelaug ud fra bestemte kriterier. Disse stier skal blandt andet have et start- og slutpunkt på samme placering eller være forbundet af offentlig transport, byde på naturoplevelser og hertil ligge langt væk fra befærdede veje.

Kløverstier er stier, der er tilrettelagt af Friluftsrådet. Disse stier er alle udviklet med henblik på, at de skal kunne bruges til både gå-, løbe- og cykelture. På den måde kan du, ved at søge efter kløverstier, finde stier med den distance, du enten ønsker at gå, løbe eller cykle. I løbet af ruterne finder du også forskellige fortællinger om de steder, du passerer. 

Spor er vandrestier, der er blevet udviklet gennem et samarbejde mellem frivillige aftaler mellem lodsejere og organisationen SPOR. Her kan du komme ud og opleve både marker og skove, som du måske ikke har haft adgang til før.

Flere artikler