Hadsund Lystbådehavn får miljørigtigt løsning

Profilbillede
Anna Ludmilla Strømbæk Henriksen

Der er nu kommet en miljørigtig løsning til Hadsund Lystbådehavn, så både lystsejlere og autocamper-turister kan komme af med deres affald på en nem og forsvarlig måde. 

Hadsund Sejlklub råder over op til 20 autocamperpladser på det areal, hvor bådene er opmagasineret om vinteren. Den skønne udsigt over bådehavnen og Mariager Fjord er derfor noget, som mange autocamper-turister og lystsejlere har mulighed for at nyde, når de skal på ferie henover sommeren.  

Derfor er det også vigtigt, at der nu er blevet bygget miljørigtige tømningsfaciliteter på pladsen og ved Hadsund Lystbådehavn. På den måde kan de besøgende, der nyder stedets fred og ro, komme af med både spildevand og få tømt toilettanken fra autocamperen. 

Anlægget til autocamperne indeholder et afløb til almindeligt spildevand og udslag for autocampernes toilettank, som man kan gøre brug af både om sommeren og om vinteren. Anlægget er lavet med en hældning, der gør, at regnvandet ikke bliver blandet sammen med spildevandet. 

Derudover er der også kommet en separat vandforsyning, så man både kan skylle efter, men også fylde frisk og rent vand på sin vandforsyning.Ikke nok med, at tømningsanlægget er miljørigtigt, så er der også blevet sørget for, at det er æstetisk for øjet. Tømningsanlægget er nemlig indrammet af en nyplantet bøgehæk, der er med til at give det en smuk indramning. 

Der er opstillet et tilsvarende anlæg nede ved broen ved vandet, der dog har en lidt anden udformning, da disse skal håndtere tømning af toilettanken ombord på sejl- og motorbådene. 

Kilde: Redaktionen
Flere artikler