Fra Hadsund til Para-OL: Peter Rosenmeier sigter efter guldmedaljen

Foto: BESTSELLER for DIF og Team Danmark. Paralympiske Lege i Tokyo
Profilbillede

Han har kun tre fingre og mangler dele af sine arme og ben. Men det begrænser ham ikke, når han skal serve bolden over bordtennisnettet. 37-årige Peter Rosenmeier fra Hadsund er dobbeltparalympisk mester, verdensmester, europamester og håber at tilføje endnu en paralympisk guldmedalje til samlingen.

Da han blev født, manglede han syv fingre, næsten halvdelen af højre arm, en smule af venstre underarm, halvdelen af det ene ben og en tredjedel af sin venstre lårknogle.

Men for at det ikke skulle være nok for den 37-årige Peter Rosenmeier paraatlet fra Hadsund. Så skulle der også en yderligere utraditionel operation til at få ham til at gå ordentligt, Peter bruger nemlig sin fod som ’knæ’. Det betyder, at han bruger en speciel benprotese.

Til TV2LORRY fortæller Peter Rosenmeier, at han blev opereret som seksårig. Hvor han fik skåret sit ben over og roteret det 180 grader, så han kunne bruge sit fodled som knæled i stedet for. Til trods for sine fysiske forskelle holder det ikke Peter tilbage fra at præstere på højeste niveau gang på gang.

Medaljesluger

Til de paralympiske lege skal Peter fra Hadsund ikke kun forsvare en PL-guldmedalje fra Rio, men minsandten også et verdens- og europamesterskab. Den danske dobbeltparalympiske mester i bordtennis spiller med en håndprotese på venstre hånd, der minder om en handske, hvor bordtennisbattet er fæstnet fast til protesen.

Når han ikke står ved bordtennisbordet, er Peter Rosenmeier en ildsjæl indenfor dansk paraidræt. Han går meget op i at fremme dansk parasport, blandt andet via sit online talkshow ved navn BenSpænd. Talkshowet byder på samtaler med danske paraatleter som gæster, hvor samtalen går på at italesætte og forsøge at nedbryde de tabuer, der eksisterer omkring parasport.


Kilde: TV2LORRY