Flere indbrud og episoder med spirituskørsel.

Profilbillede
dato

Hadsund er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Indbrud i Hadsund

Da en kvinde kom hjem til sit hus på Hans Kirks Alle i Hadsund mandag morgen, kunne hun med det samme se, at der havde været indbrud. Bagdøren stod nemlig ulåst.

Indbrudstyven havde brudt et vindue op med et koben og en skruetrækker, hvorefter tyven gennemrodede huset, inden vedkommende til sidst forsvandt igen via bagdøren.

Tyven stjal kontanter og et hævekort.

Har du set noget i området mellem lørdag klokken 11:00 og mandag klokken 7:00? Ring til politiet på 114.

 

Endnu et indbrud

I cirka samme tidspunkt var der også indbrud i et hus på Smedevænget i Storvorde. Tyven brød denne gang ind mellem lørdag klokken 12:00 og mandag klokken 10:30. 

Da beboerne kom hjem mandag, stod tre døre åbne. Husets havedør var sparket op, og tyven havde brudt terrassedøren og en dør til udestuen op med et koben.

Alle skabe og skuffer stod åbne og var blevet rodet igennem af tyven. Tyven havde stjålet en ældre designerur i stål fra hjemmet, men ejerne havde derudover ikke et overblik over tyvekosterne. 

Tyven forlod huset igen gennem de opbrudte døre.

 

Forebyg indbrud i dit nabolag med Nabohjælps app

Nabohjælp er en effektiv og nem måde at forebygge indbrud i dit nabolag – som samtidig styrker det gode fællesskab blandt dig og dine naboer. 

Læs mere på www.nabohjælp.dk/app eller hent nabohjælps gratis app her:

Download i App Store 
 
Download i Google Play 

 

 

Tyv prøvede at flygte, men blev fanget af politiet

Politiet sigtede og anholdte en mand for forsøg på at stjæle forskelligt metalskrot fra en virksomhed på Toftegaardsvej i Aalestrup. 

Tyven kom ind ved at kravle over et hegn. Kort efter gik en alarm dog i gang, som alarmerede ejeren af stedet. Ejeren kunne derfor tilbageholde tyven og ringe til politiet. Inden politiet nåede at dukke op, lykkedes det dog for tyven at flygte. 

Efterfølgende patruljerede politiet stedet og fandt frem til tyven, som blev anholdt. 

Epiosoden fandt sted mandag aften.

 

 

To tilfælde af spirituskørsel

To episoder af spirituskørsel fandt sted tirsdag aften. Den ene i Dybvad og den anden i Storvorde.

Spritbilisten i Dybvad blev anholdt af politiet efter, at en borger havde ringet til vagtcentralen. Bilisten kørte nemlig meget usikkert ad Ålborgvej. Derfor rykkede politiet ud med det samme og fik stoppet bilisten. 

Han fik foretaget en alkometertest, der viste en promille over det tilladte. Han erkendte, og politiet sigtede ham for spirituskørsel.

I Storvorde blev politiet også kaldt ud efter, at en borger ringede til vagtcentralen. Borgeren havde forsøgt at stoppe bilisten, men det var ikke lykkedes. Politiet kørte derfor ud for at standse spiritusbilisten. 

Da politiet testede hans promille, viste alkometeret gentagende gange en promille på over 1,5. Politiet sigtede ham for spirituskørsel, han fik frataget sin førerret og blev anholdt for at få taget en blodprøve.

 

Straffen for at køre med en promille mellem 1,21 og 2 er:

  • 3 års ubetinget frakendelse af kørekortet.
  • Bøde på en månedsløn x din promille.
  • 12 timers kursus om alkohol og trafik.
  • Ny teori- og køreprøve.
  • 5 års prøvetid.

 

Ingen kørekort og i besiddelse af stoffer

Selvom en mand havde fået frataget sit kørekort i fem år, kørte han alligevel bil tirsdag aften. På Valmuevej i Kaas standsede politiet ham, og med det samme opdagede betjenten, at han ikke havde kørekort. 

Han blev efterfølgende visiteret af politiet. Manden gemte en klump hash i sin ene hånd, som blev konfirskeret. Politiet visiterede også passageren i bilen, som også var i besiddelse af hash. Denne gang 21,25 gram.

De blev begge sigtet for at være i besiddelse af euforiserende stoffer. Bilisten blev desuden sigtet for at køre bil uden kørekort. 

 

 

Følg Nordjyllands Politi på:

 

Twitter @NjylPoliti  


Facebook @NjylPoliti

Instagram @Politi

 

Abonnér på nyt fra politiet

Modtag lokale og landsdækkende nyheder, døgnrapporter, efterlysninger, fremlysninger og arrangementer på mail. Du kan til en hver tid afmelde dig igen eller ændre dit abonnement. Abonnér her:

https://politi.dk/abonner

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordjyllands Politi.
Kilde: Nordjyllands Politi