Fingerbøl: En stofbutik med moderne stof og god service

Foto: Fingerbøl. Tina ude foran sin butik Fingerbøl
Profilbillede
dato

I Hadsund valfarter folk fra nær og fjern til Tinas lille stofbutik, Fingerbøl.
Hun har nemlig fundet opskriften på, hvordan man lærer folk at sy og tænke ud af boksen.


Folk kommer langvejs fra på grund af Tinas ekspertise og gode service samt hendes unikke stoffer, som man ikke kan få andre steder i landet.

Erfaringen skaber forskellen

Tina har over ti års erfaring som kostumedesigner hos diverse teatre rundt omkring i Danmark. Hun har lavet alle typer af kostumer og udklædninger - både professionelt og til hendes egne børn.

Derudover, så er hun i sin tid uddannet Dameskrædder og beklædningstilskærer:

“Min egen erfaring med at sy og tilpasse tøj har gjort, at jeg kan vejlede mine kunder gennem hele processen fra start til slut,” fortæller Tina.

Derudover, så elsker hun at inspirere folk til at prøve nogle nye farve- eller stofsammensætninger, mens hun kan give gode råd med på vejen. Det var også derfor, at hun for to og et halvt siden valgte at starte sin egen butik.

De nuværende stofbutikker manglede inspiration og nærværende service, det kunne Tina gøre bedre - og det gør hun bedre i dag.

Alle kan lære at sy

Tinas to drenge prøvede begge at sy første gang, da de var blot fire år gamle.
Det er hendes overbevisning, at alle kan lære at sy, og at alle kan få glæde af at have noget kreativt i deres liv.

I de seneste par år har hun også oplevet, at mange mænd begynder at interessere sig for håndværket.

“At kunne lave noget med sine hænder giver en stor tilfredsstillelse. Det handler om, at man kan se tilblivelsen af et projekt for sig. Det at kunne se mulighed i og kunne skabe ting er en evne, som vi alle har,” fortæller Tina.

Derfor gør Tina også meget ud af at give den rette vejledning, så en nybegynder ikke bliver overvældet over sværhedsgraden - eller så den rutinerede bliver udfordret på sit niveau.

Hun håber, at alle kunderne forlader butikken med den selvtillid, at de kan være kreative og producere noget med deres egne hænder.

Sy dit eget tøj

70% af alle kvinder kan ikke gå ind i en butik og finde et par bukser blandt standardstørrelserne, som passer dem perfekt.
Desværre bliver der i tøjindustrien i dag ikke taget hensyn til, at kvinder har former, og at vi bærer fedt forskelligt.

Det kan derfor være en løsning at sy sit eget tøj, og her vil Tina gerne gøre det mere overskueligt og tilgængeligt for kunderne.
Derfor er hun begyndt at lave små videoer på Youtube, som guider dig igennem vanskelige processer ved syning.

Du kan også altid komme ind i butikken med dit projekt, så kigger I sammen på, hvordan du kan komme videre.

“At sy selv giver dig den optimale pasform,” fortæller Tina og uddyber, at der findes tusinde forskellige mønstre på markedet, som kan justeres eller tilpasses efter dine behov.

Egne designs og mønstre

I fremtiden, så drømmer Tina om at kunne lave sine egne design og mønstre, som man ville kunne købe i butikken.
Forhåbentlig kan hun også en dag sælge hendes egne færdige produkter som f.eks. kjoler, trøjer eller lignende.

“Der er mange, der efterspørger, om jeg ikke kan sy dem noget fra bunden. Jeg vil rigtig gerne, men jeg har desværre slet ikke tiden til det i øjeblikket,” fortæller Tina.

Hun håber på, at der snart kan blive ansat nogle flere hænder i butikken, så Fingerbøl kan imødekomme kundernes mange ønsker.

“Jeg løber i øjeblikket meget stærkt selv, og det er rart at have travlt, men jeg vil gerne kunne opfylde alle kundernes ønsker,” fortæller Tina.

Du kan læse mere om Fingerbøl på Tinas hjemmeside her

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Fingerbøl Hadsund