Er du klar til forårssol og en ny frisure? Få styr på de nye retningslinjer her

Kilde: Redaktion
Profilbillede
Anna Ludmilla Strømbæk Henriksen

Efter påske er det igen muligt for både frisører og andre liberale erhverv at servicere kunder. I den forbindelse har Erhvervsministeriet udsendt nye retningslinjer, der skal være med til at gøre det trygt for både de erhvervsdrivende, og deres kunder, at starte op igen.

I forbindelse med, at flere og flere danskere bliver vaccineret mod Covid-19, har et bredt, politisk flertal besluttet, at en gradvis og kontrolleret genåbning af Danmark er på sin plads. Det første ryk sker hos det liberale erhverv, der, ifølge rammeaftalen, må genåbne fra tirsdag den 6. april. Denne genåbning er dog, på baggrund af Epidemikommissionens rådgivende vurdering, udskudt i Ishøj, Brøndby, Halsnæs, Fredensborg og Gladsaxe foreløbigt frem til den 11. april 2021.

Retningslinjerne for frisører og andre liberale erhverv

Det væsentligste element i de nye retningslinjer er, at der er indført krav om coronapas. Det betyder, at kunder, besøgende og andre skal kunne fremvise et coronapas til personalet i form af enten en negativ Covid-19 test, der maks må være 72 timer gammel, en positiv Covid-19 test, der er mindst 14 dage gammel og højst 12 uger gammel eller et gennemført vaccinationsforløb med Covid-19.

Ved brug af ubemandede solarier er fremvisning af et coronapas dog ikke nødvendigt, men derimod vil der være skærpede anbefalinger i retningslinjerne.

Til sidst anbefales det også, at personalet hos det liberale erhverv bliver testet mindst en gang om ugen.

Hvis du stadig er i tvivl om noget i forbindelse med genåbningen, eller har andre corona-relaterede spørgsmål, kan du altid besøge siden coronasmitte.dk.


Flere artikler