De danske biografer presses af corona og streaming

Profilbillede
dato

I 2021 måtte de danske biografer lukke ned i de første fem måneder af året. Dette år starter filmsæsonen igen med lukkede biografdøre, men håbet er dog, at nedlukningen kun varer til den 16. januar. 

Indtil da er det slut med film på det store lærred, også i Hadsund Biograf. 

Det har kæmpe indflydelse på biografernes økonomi, da de søde juledage skæpper godt i kassen. Mange danskere brugte juletiden i de røde biografsæder med en god film, indtil corona ændrede på det scenarie. 

Hadsund Biograf er derfor også lukket, foreløbig til den 16. januar, og biografen skriver derfor i et opslag på Facebook: 

“Det er 3. år i træk, at vi står over for en nedlukning af vores biografer, og det knuser vores filmhjerter. Men vi følger naturligvis myndighedernes anbefalinger. Det vigtigste for os er jeres tryghed, og at vi kan være med til at begrænse smitten.”

Lukningen af biograferne startede den 19. december, og er ifølge formand for Danske Biografer, Lars Werge, en "katastrofe", som det er svært at overskue konsekvenserne af. 

Det er en række storfilm, der ikke kan vises i biograferne indtil videre, bl.a. “Spider-man: No Way Home” og “The Matrix Resurrections”.

Formanden for Danske Biografer oplyser også til TV2 Nyhederne, at biografernes økonomi trues af streamingtjenesterne, som kan få adgang til at vise filmene. 

Kilde: TV2